Hva er de psykologiske årsakene til erektil dysfunksjon

1. Problemer i et forhold til en partner

En ereksjon begynner i hjernen. Hvis dette organet til en mann av en eller annen grunn slutter å oppfatte en bestemt kvinne som et spennende objekt, vil ikke ereksjonsmekanismen utløses.

2. Stress

Nervøs spenning forstyrrer noen ganger Kan stress og angst forårsake erektil dysfunksjon? hjernen overfører korrekt signaler til kjønnsorganene. Dette betyr at penis ikke vil være i stand til å fylle med blod eller stige.

3. Angst, selvtillit

Sterke følelser (“Vil de ikke se oss?”, “Hva om jeg ikke kan gjøre det?”, “Er dette en jente med meg?!”) Påvirker overføringen av nerveimpulser like negativt som stress.

4. Depresjon

Angst, lav selvtillit og skyldfølelse som følger med depresjon er i seg selv skadelig for ereksjonen. I tillegg mister menn i denne tilstanden oftere enn kvinner depresjonens grunnleggende interesse for deres en gang favorittaktivitet – også sex.

Enda mer uheldig, antidepressiva kan også undertrykke sexlysten og bremse prosessen med opphisselse og orgasme i depresjon og seksuell helse.

5. Dårlige vaner

Spesielt røyking. Det som er skrevet på sigarettpakker er sant. Røyking forbedrer virkelig Er forholdet mellom sigarettrøyking og mannlig erektil dysfunksjon uavhengig av kardiovaskulær sykdom? Funn fra en befolkningsbasert tverrsnittsstudie risikoen for erektil dysfunksjon.

Leger ser også skeivt på alkoholmisbruk. Dataene her er imidlertid ikke så entydige. I noen tilfeller gjør alkohol det vanskelig for Senere den kvelden: synkende alkoholforgiftning og menns seksuelle opphisselse. Men ikke nødvendigvis.

Faktum er at alkohol har en motstridende effekt på alkoholforbruk og erektil dysfunksjon: metaanalyse av populasjonsbaserte studier. På den ene siden presser sterke drikker nervesystemet, det vil si at de vanskeliggjør overføring av signaler fra hjernen til kjønnsorganene. På den annen side frigjør de, fjerner noen fysiologiske bremser og øker dermed seksuell lyst.

Hvor dårlig alkoholmisbruk vil påvirke din spesielle seksuelle funksjon, avhenger av mange faktorer. For eksempel hvor gammel er du, om du røyker, om du er overvektig. Men med tanke på at alkohol i seg selv ikke vil forbedre helsen din, er det bedre å ikke overdrive det med det.

Hva er de fysiske årsakene til erektil dysfunksjon

Vi snakker om sykdommer eller lidelser som er forbundet med abnormiteter i hjernen, hormonforstyrrelser, sirkulasjonssystemet eller overføring av nerveimpulser. Her er noen vanlige eksempler på erektil dysfunksjon (ED). Symptomer og årsaker.

1. Overvekt

Overvektige menn har lave testosteronnivåer Senket testosteron i mannlig fedme: mekanismer, sykelighet og ledelse. Og det påvirker både libido og ereksjon. I tillegg kan fedme forårsake hypertensjon og herding av arteriene, noe som reduserer blodstrømmen til penis.

Og en uklar, overvektig kropp er en vanlig årsak til lav selvtillit. Du vet allerede hva det truer.

2. Hypertensjon

Omtrent 30% av mennene som lider av høyt blodtrykk klager over erektil dysfunksjon til hypertensjonsassosiert erektil dysfunksjon.

Og her er det en ond sirkel: problemer med potens kan være forårsaket av både hypertensjon og medisinene som behandler det.

3. Høyt kolesterol

“Dårlig” kolesterol deponeres på veggene i blodkanalene og skaper fettplakk på dem. De samler lumen i blodkar, svekker blodsirkulasjonen og spesielt forstyrrer tilførselen av blod til penis. Det er vanskelig å få en stabil sterk ereksjon under slike forhold.

4. Sykdommer i det kardiovaskulære systemet

Eventuelle svikt i hjertets og blodårens arbeid forstyrrer ereksjonsmekanismen.

5. Diabetes mellitus

Erektil dysfunksjon og diabetes: Ta kontroll i dag og skader nervene og blodårene. Med forutsigbare konsekvenser for en ereksjon.

Det faktum at i diabetes mellitus testosteronnivået ofte reduseres av hypogonadisme (lavt testosteron) bidrar også.

6. Søvnforstyrrelser

Søvn er en viktig biologisk prosess som er nødvendig for både fysisk og mental helse. Søvn, søvnforstyrrelser og seksuell dysfunksjon fysiologiske prosesser forstyrres i kroppen når vi ikke får nok søvn. For eksempel forverres testosteronproduksjonen og muskelreflekser reduseres – inkludert i den bulbocavernøse muskelen, som er ansvarlig for å løfte penis under ereksjonen. Resultatet er forutsigbart.

Søvnløshet, obstruktiv søvnapné, restless legs syndrom og andre søvnforstyrrelser er nært forbundet med utviklingen av erektil dysfunksjon.

7. Multippel sklerose

Multippel sklerose er en sykdom der nervefibre spredt gjennom hjernen og ryggmargen blir skadet (derav navnet “diffust”). Signaler fra hjernen til organer, vev og rygg begynner å passere med et hitch, som påvirker helse, ytelse og styrke.

8. Ryggmargsskade

Erektil dysfunksjon kan være et resultat av et fall eller et hardt slag i ryggen eller bekkenet.

Hvordan behandle erektil dysfunksjon

Det avhenger av hva som forårsaker problemet. Så det første trinnet er å se en terapeut. Legen vil gjennomføre en undersøkelse, sjekke nerve- og muskelreflekser, spørre detaljert om din livsstil og psykologiske tilstand, tilby å ta blod- og urintester og muligens gjøre en ultralyd av penis (dette er nødvendig for å oppdage problemer med blod strømme).

Det kan vise seg at situasjonen din utelukkende skyldes feil livsstil. I dette tilfellet vil terapeuten gi råd om erektil dysfunksjon (ED).

Diagnose og behandlingsøvelse og fortell deg hva og hvordan du kan korrigere i dietten.

Hvis årsaken til erektil dysfunksjon er dypere, vil du få henvisning til en spesialist. Det kan være en urolog, endokrinolog, kardiolog, psykoterapeut. Leger kan hjelpe deg med å håndtere de psykologiske og fysiske problemene som fører til ED.

Men for å gjenopprette en ereksjon er det ofte ikke nødvendig å vente på slutten av behandlingen. Det er flere måter å raskt kvitte seg med problemet:

  • Noen medisiner tas som piller eller injeksjoner. Legemidlene forbedrer blodsirkulasjonen og ledningen av nervesignaler.
  • Hormonerstatningsterapi. Denne metoden er indikert hvis det ikke er ereksjon på grunn av utilstrekkelig produksjon av noe viktig hormon.
  • Bruke vakuumpumper til penis. Disse enhetene er et hulrør med en manuell eller batteridrevet pumpe. Penis settes inn i røret, deretter pumpes luft ut av det ved hjelp av en pumpe. Dette skaper et vakuum som bokstavelig talt trekker blod inn i penis. Deretter settes en spenningsring på bunnen av penis for å holde blodet inne og holde penis fast. Mottakeren går av og du er klar for handling. Husk å fjerne ringen etter samleie.
  • Falloproteser. De er også penisimplantater, eller penisimplantater. Kirurgen vil sy disse enhetene på sidene av penis. Du kan blåse dem opp til rett tid og dermed sikre deg en ereksjon.

Legen din vil fortelle deg hvilke av disse alternativene som vil være mest effektive i ditt tilfelle.