Psykologisk impotens

Siden årsakene til impotens (erektil dysfunksjon) ofte ikke er noen fysiske abnormiteter som har oppstått i en manns kropp, men hans psykologiske tilstand, vokser problemet som en snøball. Jo mer engstelig, deprimert og opprørt en mann er, jo større er sannsynligheten for en annen feil, og jo dypere blir depresjonen.

Dette fenomenet kalles “psykologisk impotens”, og det er ekstremt utbredt: sannsynligvis er det ikke en eneste mann i alderen 35-40 år som ikke ville ha sviktet minst en gang i livet når han prøvde å ha samleie.

Årsaker til impotens (erektil dysfunksjon)

Som regel er det ikke noe unormalt i dette, siden den mannlige seksuelle funksjonen er ekstremt avhengig av den psyko-emosjonelle tilstanden til mannen. Stress, tretthet, hardt arbeid kan føre til midlertidig manglende evne til å ha samleie. Men det er tilfeller der årsaken til impotens er en hvilken som helst sykdom. Så erektil dysfunksjon kan være en konsekvens av sykdommer i sentralnervesystemet, vaskulære sykdommer, diabetes mellitus, det kan også utvikle seg som et resultat av behandling med bruk av visse medisiner.

Selvfølgelig vil ingen mennesker utholde tapet av sin maskuline styrke, selv om det bare er midlertidig, forstås behovet for å iverksette tiltak av alle, men veldig ofte starter en effektiv behandling for impotens av en følelse av skam, manglende evne til å innrømme seg selv “underordnet” er ikke det foran en fremmed, men til og med foran en ektefelle eller partner.

En mann begynner å prøve å finne ut hvordan man kan behandle impotens alene, under enhver påskudd unngår samleie, og mister, mister selvtillit og forverrer problemet. Noen prøver å løse problemet ved hjelp av alkohol, andre begynner å bytte partner. Begge forverrer som regel bare psykologiske problemer og forverrer tilstanden til sentralnervesystemet.
De viktigste tegnene på psykologisk impotens

De viktigste tegnene på psykologisk impotens anses å være:

har ereksjon under søvn (for eksempel om morgenen) eller under ufrivillige øyeblikk og fravær under de “viktigste øyeblikkene”
ereksjon og evnen til å ejakulere under manuelt, muntlig og andre ikke-tradisjonelle typer samleie

Psykologisk impotens kan være vedvarende og ofte vanskelig å takle på egen hånd. Derfor anbefaler vi å kontakte spesialister som vil gjennomføre psykologisk trening, foreslå å bruke hormonbehandling for å øke testosteronsekresjonen, eller bruke andre metoder for å behandle impotens.

Hovedårsakene til erektil dysfunksjon

I lang tid ble det antatt at de viktigste årsakene til impotens er psykogene lidelser eller mangel på testosteron. Men studier fra de siste tiårene har vist at oftest årsaken til impotens er organiske endringer i ereksjonsmekanismen.

Psykogen

Depresjon
Angst

Nevrogen

Nevrotransmitterforstyrrelser på nivået av ryggmargen eller hjernen
Traume
Spinal myelodysplasi
Skader på mellomvirvelskiver
Multippel sklerose
Diabetes (perifer nevropati)
Alkoholmisbruk (binge behandling)
Operasjoner på bekkenorganene
Hormonell mangel

Arteriell

Hypertensjon
Røyking
Diabetes
Hyperlipidemi (økt blodfettnivå)

Venøs

Funksjonell skade på veno-okklusiv mekanisme