Erektil dysfunksjon hos menn

Erektil dysfunksjon er manglende evne til å oppnå en vedvarende ereksjon eller fullstendig samleie. Dette er en fysiologisk eller psykologisk patologi som forhindrer partnere i å nyte intimitet på grunn av problemer med ereksjon, mangel på utløsning eller orgasme hos en mann. Vanligvis er årsaken til å kontakte en urolog eller androlog en situasjon når, selv med sterk seksuell opphisselse, ikke den cavernøse kroppen av penis ikke fylles med blod, det vil si at den ikke går i en oppreist tilstand.

Typiske symptomer

I følge WHO-statistikk forekommer erektil dysfunksjon hos 10% av mennene etter 21 år og hos en tredjedel av alle representanter for det sterkere kjønn når de når 60 år. Og dette tallet fortsetter å øke. Samtidig søker bare 22% av mennene profesjonell råd fra en lege, og bare 36% av dette tallet starter den foreslåtte behandlingen. Flertallet gjør imidlertid uavhengige forsøk på å bekjempe problemet ved å bruke tvilsomme medisiner med uprøvd effekt. Denne tilnærmingen gir i beste fall en kortsiktig effekt, og i verste fall fører til en fullstendig forstyrrelse av seksuell funksjon. For ikke å utsette deg for risikoen for irreversible forandringer og alvorlige komplekser om seksuell manglende evne, må du gå til en avtale med en urolog når følgende advarselstegn vises:

 • mangel på ereksjon om morgenen;
 • akselerert utløsning;
 • manglende evne til å oppnå full ereksjon under onani;
 • reduserer hastigheten på begynnelsen av en ereksjon, selv med sterk seksuell opphisselse.

Årsaker og behandling

Erektil dysfunksjon hos menn, som skyldes patologiske endringer av organisk natur, utvikler seg gradvis. Vanligvis ledsages det av en falmende interesse for seksualitet. En vanskeligere situasjon er tilstedeværelsen av psykogene problemer (depresjon, stress, psykologisk traume, kronisk utmattelse, etc.). De fleste av disse pasientene beholder ereksjon om morgenen og muligheten for selvtilfredshet, og de karakteristiske forstyrrelsene blir observert nettopp i prosessen med intimitet med en partner. Med patologier av en blandet type blir begge de ovennevnte faktorene årsaken.

Blant de viktigste risikoene som fremkaller dysfunksjon av mannlig styrke:

 • røyking i lang tid;
 • alkoholmisbruk;
 • diabetes;
 • hypertensjon;
 • hjertets iskemi;
 • depresjon;
 • nevroser og andre psykiske lidelser;
 • perioden med tilpasning av kroppen med en kraftig endring i livsstil og diett;
 • tar visse medisiner;
 • stillesittende arbeid;
 • konsekvensene av mottatte skader;
 • kirurgiske inngrep i kjønnsområdet.

Langvarig depresjon fører til ereksjonsproblemer i omtrent 25% av tilfellene. Dette gjelder spesielt for unge og middelaldrende. I slike situasjoner bør behandlingen av erektil dysfunksjon hos menn være omfattende og inkludere regelmessige besøk hos en psykoterapeut. Organiske lidelser er mye mer vanlige. De oppstår vanligvis på grunn av endringer i blodkarets vegger som vises som et resultat av kroppens naturlige aldringsprosesser.

Suksessen med terapi avhenger hovedsakelig av den riktige definisjonen av etiologien til lidelsen. I nærvær av et psykogent problem kan seksuell helse og aktivitet gjenopprettes ved hjelp av konsultasjoner med en spesialist. Dessverre kan dette ikke sies om alvorlige organiske lidelser forbundet med kirurgisk behandling eller til og med fjerning av prostatakjertelen. Imidlertid er det uansett behov for kvalifisert medisinsk behandling som vil stoppe sykdomsutviklingen og forhindre irreversible konsekvenser.
Sjokkbølgebehandling (SWT)

Essensen av sjokkbølgebehandling er en lett støteffekt på vev, hvor elastisitet vender tilbake til veggene i blodkarene, og bidrar til å gjenopprette normal blodtilførsel. Ved behandling av erektil dysfunksjon observeres et konkret positivt resultat etter 1-3 økter.

Slik terapi er rettet direkte mot årsaken til patologien, så det eliminerer ikke bare symptomene. Å fullføre hele kurset gir en langvarig og varig effekt selv uten farmakologisk støtte eller med minimale mengder av det. I noen tilfeller kan sjokkbølgebehandling forhindre kirurgi. Metoden er smertefri og truer ikke pasienten med negative konsekvenser.

Magnetisk laserterapi (MLT)

Den doble virkningen av magnetfeltet og laserstrålingen gjør det mulig å øke pulsens penetrasjonsdybde. MLT øker medisinenes effektivitet, eliminerer smerter i urinrøret og det ytre kjønnsområdet, og forbedrer ereksjonskvaliteten betydelig. Behandling av erektil dysfunksjon hos menn med denne metoden er smertefri og behagelig.I tilfelle overfladisk bestråling får pasienten spesielle briller for å beskytte øynene.\

Ozonbehandling

Ozonbehandling er en ufarlig og enkel teknikk som lar deg få et uttalt resultat i behandlingen av erektil dysfunksjon. Fremgangsmåten består i intravenøs administrering av en saltoppløsning mettet med en oksygen-ozon-blanding. Konsentrasjonen bestemmes av legen. En dropper plasseres i 30 minutter. Som et resultat av løpet av ozonbehandling (5-15 prosedyrer):

 • patogene sopp, bakterier, virus blir ødelagt;
 • oksygenering av blodet oppstår;
 • blodkarets lumen utvides;
 • betennelse fjernes;
 • metabolske prosesser akselereres;
 • generell og lokal immunitet styrkes.

Prostata massasje

Terapeutisk massasje av prostatakjertelen utføres av en urolog for å normalisere blodstrømmen til dette organet. Dette eliminerer mangel på oksygen og næringsstoffer i vevet. I tillegg tilveiebringes en fri utstrømning av prostata sekresjon, fjerning av overbelastning, en reduksjon i betennelse og en økning i effekten av medikamenter.