Legen snakket om faren for koronavirus for menns helse; forholdet mellom COVID-19 og testosteron er blitt kjent.

I følge de nyeste studiene er menn halvannen gang mer sannsynlig å få coronavirus og halvannen gang mer sannsynlig å dø av det. Det er knyttet til det mannlige kromosomet. Et fullverdig medlem av European Association of Urology, Candidate of Medical Sciences, førsteamanuensis Zufar Khakimhodjaev snakket om hvor farlig coronavirus er for menns helse og hva behandlingen kan vise seg å være.

Effekten av testosteron

“Det er bevis for at testosteronnivåer påvirker alvorlighetsgraden av sykdommen. Kanskje det er grunnen til at coronavirus hos noen unge menn fremkaller langvarig ubehag, hjerneslag og hjerteinfarkt. Det tilhører samme gruppe virus som SARS, det forårsakende stoffet til SARS, som i noen tilfeller førte til betennelsesprosesser i de mannlige kjønnsorganene, “- sa Zufar Khakimhodzhaev.

Frykt for infertilitet

For øyeblikket er det lite data om koronavirusinfeksjonen fremkaller infertilitet. Urologen la imidlertid vekt på at menn i alle fall burde se på seg selv, være oppmerksomme på helsen og prøve å ikke bli smittet.

foto Testosteron og coronavirus: urolog snakket om effekten av infeksjon på mannlig fruktbarhet og styrke 2

“Det er viktig å snakke om alle patologier slik at legen kan foreskrive riktig behandling. Dexametason er for eksempel et kortikosteroid, og det bør brukes med forsiktighet, siden steroider har en sterk effekt på seksuell funksjon,” forklarte Khakimkhodzhaev.

Innflytelse på potens

Zufar Khakimhodjaev bemerket at noen protokoller for behandling av koronavirusinfeksjon gir medisiner som senker testosteronnivået. Derfor, etter behandling og utvinning, bør en mann nøye overvåke helsen sin. I tilfelle problemer med menns helse, bør du definitivt kontakte en urolog-androlog.