Erektil dysfunksjon er manglende evne til å oppnå eller opprettholde en ereksjon, noe som er nødvendig for samleie. I de fleste tilfeller er sykdommen basert på vaskulære patologier, nevrologiske, psykologiske og hormonelle lidelser. Dessuten kan sykdommen utløses ved å ta en rekke medisiner.

Denne patologien påvirket primært en manns reproduksjonsfunksjon og hans psykologiske tilstand. Derfor, hvis de første tegnene på erektil dysfunksjon dukker opp, bør du få kontakt med en spesialist, siden begynnelsen av bruken av behandlingen på et tidlig stadion av sykdommen unngår komplikasjoner.

Sykdomsklassifisering

Erektil dysfunksjon (eller ED) kan deles inn i:

  • psykogen (ca. 40% av tilfellene);
  • organisk (opptil 30% av tilfellene);
  • blandet (ca. 25% av tilfellene);
  • uten en nøyaktig grunn (ca. 5%).

Uansett årsak til symptomene på erektil dysfunksjon, krever hver tilstand og detaljert undersøkelse, som identifier den eksakte årsaken til patologien og riktig behandling.

Av årsaker er erektil dysfunksjon:

  • primær (mannen har aldri hatt muligheten til å oppnå ereksjon);
  • sekundær (ervervet i løpet av livet).

Primær impotens forhandler nesten alltid på bakgrunn av psykologiske faktorer eller anatomiske lidelser.

Den sekundære formen for patologi utvikler seg i 90% av tilfellene, har en organisk etiologi. De fleste menn med sykdommen utvikler raskt psykologiske forstyrrelser som forverrer sykdommen.

Utbruddet og sykdomsforløpet

Erektil dysfunksjon kan oppstå spontant eller utvikle seg gradvis. Det hender ofte at impotens er av periodisk art og forsvinner etter eliminering av det eksterne problemet. Imidlertid, hvis problemet vedvarer eller hyppigheten av mislykket samleie blir hyppigere, bør du straks oppsøke lege.

Behandling av sykdommen

Terapi av sykdommen avhenger direkte av årsakene som forårsaket den.

Hvis erektil dysfunksjon er forårsaket av psykologiske faktorer, blir pasienten henvist til behandling til sexterapeut og psykoterapeut. I tillegg krever selve tilstedeværelsen av et brudd psykologisk støtte for å unngå utvikling av komplekser.

Hvis impotens er medisinindusert, gjenopprettes erektil funksjon når medisinen avbrytes.

Hvis bruddet er basert på andre patologier, er det nødvendig å gjennomgå terapi for denne sykdommen.

Jeg tilfelle hormonelle lidelser, kan hormonerstatningsterapi med testosteron eller andre hormoner anbefales, avhengig av lidelsen.