Fordelene og skadene ved badet for menns helse.

Badet er tradisjonelt ansett som en mannlig måte å tilbringe fritid på. Tallrike anekdoter og historier om badekaret bekrefter bare dette. Imidlertid er ikke alltid et besøk til badehuset til fordel for menn. Kjent til mange sammenkomster med et rikt dekket bord og alkoholholdige libations i badekaret kan heller skade enn forbedre helse og velvære. Derfor anbefaler innbitte badevakter fortsatt å skille disse to begivenhetene: sveve i badekaret med alle de påfølgende funksjonene og vennlige festene, og dessuten er det bedre å avle dem på forskjellige dager og til og med uker for å redusere belastningen på kroppen .

Mye har blitt skrevet om den generelle effekten av vapingprosedyrer på menneskekroppen, men la oss se hvorfor badekaret er så viktig for menns helse.

Det viser seg at et besøk i badekaret har en positiv effekt på mannens styrke og generelt er nyttig for å regulere aktiviteten til urinveisystemet. Dette er selvfølgelig et ganske delikat spørsmål, men det er ekstremt viktig både for menns helse og for den generelle livskvaliteten.

Hvordan badet påvirker styrken

Først og fremst er det verdt å merke seg hvilke faktorer som kan forårsake brudd på styrken. Vi snakker ikke om alvorlige tilfeller med diagnostiserte sykdommer som må behandles under medisinsk tilsyn og ofte med medisiner. Nei, vi snakker om det overveldende flertallet av historier når normal styrke blir forstyrret av stress og mental overarbeid, fysisk utmattelse, vaskulære lidelser, overvekt. Og det er her badekaret kommer til unnsetning.


Hva skjer i en manns kropp etter å ha besøkt et dampbad?

  • Kroppen slapper av, angst, tretthet forsvinner, nervespenningen forsvinner, effekten av stress minimeres
  • Fysisk tretthet forsvinner, kroppen er fylt med energi, og over tid forsterkes denne effekten bare på grunn av normalisering av søvn og mer effektiv gjenoppretting.
  • I prosessen med vapingprosedyrer og umiddelbart etter produseres endorfin. Og dette hormonet takler perfekt alle depressive stemninger og dekadente tilstander.
  • På grunn av kontrastprosedyrer trenes det kardiovaskulære systemet. Men hovedårsaken til erektil dysfunksjon er nettopp i brudd på mikrosirkulasjonen i blodet. Et regelmessig besøk til badekaret løser dette problemet.
  • Forbedring av stoffskiftet bidrar til vekttap. I tillegg endres vann-saltbalansen i kroppen, ødem forsvinner. Med svette fjernes giftige stoffer, kolesterolnivået i blodet synker. Alt dette forbedrer også trivselen.
  • I tilfelle fysisk tretthet, hjelper badet å bli kvitt overflødig melkesyre som er samlet i musklene, noe som heller ikke kan påvirke kroppens generelle tilstand.
  • Vel, og til slutt, ikke skriv av anti-aldringseffekten av badet. Hudfornyelse, utjevning av fine rynker, en sunn hudfarge – alt dette gir selvtillit og øker attraktiviteten i øynene til det motsatte kjønn, noe som igjen øker selvtilliten. Sirkelen er lukket: en mann som regelmessig besøker badehuset, opplever stadig færre problemer med styrke.

Hvilken kost er bedre å bruke i et bad for å forbedre styrken?

For å øke effekten av badets innflytelse på styrken, kan du bruke en riktig valgt kost. Selvfølgelig vil enhver kost være nyttig på sin egen måte, og du kan lese om det i vår artikkel “Hvordan velge en kost til et bad?”, Men det er for å forbedre styrken som eksperter anbefaler å bruke en brennesle. Videre er ferske nesler, som er pre-fuktet i varmt vann, best egnet. Det er bedre å ikke skåle det med kokende vann, på grunn av dette kan bladene bokstavelig talt koke og miste elastisiteten, da blir kosten ubrukelig for sine egne formål.

Med en brennesle kost, klapp mannen forsiktig mens du svever i området av bena, inkludert føttene, i området av baken og korsryggen. Dette forbedrer blodsirkulasjonen og stimulerer urinveisystemet.

Aspen koster er også nyttige for menns helse. De brukes til de første tegnene på prostatitt og ved kronisk prostatitt. Viktig: under ingen omstendigheter bør du besøke dampbadet under en forverring av sykdommen. I tillegg er det i tilfelle prostatitt kontraindisert å duse med kaldt vann etter et dampbad: et for kraftig temperaturfall i kjønnsområdet kan føre til prostataødem, så det er bedre å ikke risikere det hvis du har denne diagnosen.

Men badet er også nyttig for å styrke immunforsvaret, og for forebygging og behandling av forkjølelse, og for regulering av metabolske prosesser i kroppen, og for behandling av alle slags leddgikt og osteokondrose … Og til og med dette er ikke en komplett liste.

Som du kan se, er det mange fordeler med å besøke et badehus for å styrke menns helse. Det viktigste er å vite når du skal stoppe i alt og likevel behandle bading med respekt og alvor. Damp regelmessig, kjære menn, vær sunn og trygg!