Løping er en sport som tiltrekker menn og kvinner på alle avstander, fra sprint til ultramarathon. Hvordan løping påvirker kvinneskikkelsen, har vi allerede skrevet på nettstedet vårt, og denne artikkelen vil fortelle deg hvordan løping er nyttig for menn.

Hva er fordelene med å løpe for menn

Med alderen har menn som ofte eller sjelden bruker alkoholholdige drikker et slikt problem som en “ølmage”. Faktum er at med hyppig forbruk av øl i en manns kropp øker nivået av det kvinnelige hormonet østrogen, som er synderen for akkumulering av subkutant fett.

Men hvis du løper regelmessig, kan dette problemet unngås.

Å løpe forbrenner mye kalorier

Menn, mer enn kvinner, foretrekker styrketrening i treningsstudioet for både masseøkning og vekttap. Men hvis vekter gjør en utmerket jobb med et sett med muskelmasse, er løping det beste alternativet for å miste vekt, siden du på samme tid vil bruke dobbelt så mange kalorier som på styrketrening.

Løping styrker bein

I motsetning til annen aerob trening du kan gjøre i treningsstudioet, løper belastning og styrker bein sammen med muskler. For eksempel gjør ikke svømming, sykling og elliptiske trenere det. Det er verdt å innlemme løp i treningsplanen din for å styrke beinene dine og deretter unngå osteoporose.

Løping hjelper til med å bryte dårlige vaner

Menn er mer utsatt for usunne vaner enn kvinner – røyking og overdreven alkoholforbruk. Løping hjelper til med å dempe disse avhengighetene, spesielt for de mennene som er atletiske.

Løping hjelper deg med å uttrykke følelsene dine bedre.

Å undertrykke følelser er dårlig for mental helse og mellommenneskelig kommunikasjon. Menn har en tendens til å ha vanskeligheter med å uttrykke følelser. Forskning har vist at løping forårsaker positive endringer hos menn i denne forbindelse.

Treningsplaner for maraton og halvmaraton. Last ned og begynn å forberede deg i dag.

Å løpe øker selvtilliten

En amerikansk avstemning viste at 80% av mennene og 60% av kvinnene som drev sport, spesielt jogging, to til tre ganger i uken, vurderte sexappellen sin som “over gjennomsnittet.”

Hva er fordelene med å løpe for menn, og hvordan påvirker det styrken
Hvordan løping påvirker styrken

Men kanskje det viktigste for menn i løpet er dens effekt på potens.

Testosteron er ansvarlig for høy libido og sexlyst hos menn. Det har blitt funnet at løping kan forbedre gratis testosteronnivåer, spesielt hvis det er intens intervalltrening. Selv 20 minutter med kraftig jogging kan øke fysiologisk seksuell opphisselse.

Forskere fant at de mennene som løp aerobt fire ganger i uken i ni måneder, hadde sex 30% oftere og hadde 26% flere orgasmer. Det ble også funnet at idrettsutøvere oppnår orgasme lettere og oftere.

I tillegg forbedrer løping en manns reproduksjonspotensiale ved å øke antall sædceller. Dette avslørte en studie som viste at sædkonsentrasjonen er 73% høyere enn hos menn som har en stillesittende livsstil, hos menn som løper eller bare er fysisk aktive i 15 eller flere timer i uken (samme gange).
Hvordan få mest mulig ut av å løpe

For å få alle disse fordelene ved å løpe, må du selvfølgelig begynne å løpe. Her er 5 enkle regler å følge når du starter treningen.

1. Ikke jage kilometer

Løping kan være gunstig og kan forårsake skader og sykdommer, hvis du ikke nærmer deg trening klokt, det vil si løpe store volumer uten riktig forberedelse og ikke gi deg selv hvile. Uten hvile klarer ikke kroppen å komme seg, gjenoppbygge og styrke.

Mange føler seg skyldige hvis de er inaktive på dagtid. Enkelt tips: Hvis du føler deg skyldig i å hvile, gjør du noen push-ups.

2. Se på skoene dine

Kjøp sko som er skreddersydd til de individuelle egenskapene til foten, og ikke se bort fra kjørelengden. Hvis noen deler av skoen faller fra hverandre eller yttersålen ikke lenger dempes, er det på tide å kjøpe et nytt par. Finn ut hvordan du velger de riktige løpeskoene i artikkelen vår.

3. Løp sakte

Tren sakte for å konkurrere raskt er den sentrale prinsippet i Mat Fitzgeralds 80/20 Rule Run. Hvorfor føles løping vondt og ubehagelig for mange nybegynnere? Fordi de løper alltid i et ubehagelig tempo for seg selv.

Det høres kanskje rart ut, men 80% av kjøretiden din skal være så lett at du kan chatte med kompisen mens du løper. Og bare 20% er opptatt av samme ubehagelige tempo, høye hastigheter, urimelige hjerteslag, svette og tårer.

Hvordan utvikle fart i langløp

4. Gå på treningsstudioet

Det er menn som naturlig får en rask økning i muskelmasse. Disse løperne trenger ikke å fokusere på å løfte vekter; de trenger bare å inkludere kroppsvekt styrkeøvelser i treningsplanen.

Hvis du ikke har fremtredende muskler, besøker

Du må gå på treningsstudio ofte og regelmessig – å styrke musklene i rygg, mage og ben er nyttig for riktig løpsteknikk og forebygging av skader.

5. Dekk til brystvortene

Å kjøre brystvorte er et kjent og frustrerende problem for mange menn på lange løp. Hvis du ikke har kommet over dette før, anbefaler vi sterkt at du leser denne artikkelen før din første maraton for å avslutte med et smil, og ikke med blodflekker på skjorten: Hva gjør du hvis du gni brystvortene mens du løper.

Hvilken trening er mer nyttig – morgen eller kveld

Den beste treningen er den du gjorde. Treningsprosessen er viktigere enn subjektive meninger om når du skal trene. Tross alt har alle sine egne bioritmer, sitt eget arbeid og familieplanen – planlegg treningsøktene dine basert på dette, og vær kritisk til de kontroversielle anbefalingene fra trenere for ikke å miste motivasjonen og å løpe med glede.

Når det er morsommere å løpe, når er det bedre å trene! Men hva med den beryktede morgenfaste fettforbrenningen?

Ja, løping på tom mage bidrar virkelig til bedre fettforbrenning og økt utholdenhet, men ikke alle våkner så mette at de er klare til å spise frokost bare etter halvannen til to timer. Hvis du etter å ha våknet sult raskt nok overtar deg, trenger du ikke å trakassere deg selv på tom mage.

Selvfølgelig er fysiologien til menn slik at testosteronnivået om morgenen når en tredjedel høyere enn om kvelden, men i motsetning til dette blir musklene gradvis mer fleksible i løpet av dagen, og din anaerobe kapasitet er omtrent 7% høyere også på dagtid.
Kan jogging skade den mannlige kroppen?

Vi har allerede bemerket at løping kan være skadelig hvis den ikke nærmer seg klokt. I tillegg til skadene som løpere av begge kjønn er utsatt for, er det bare negative konsekvenser for menn.

Varicocele

Denne urologiske patologien uttrykkes i en endring i venene i sædstrengen, noe som forårsaker brudd på utstrømningen av blod gjennom venene fra testikelen. Dette truer ikke livet til en mann, men det truer hans reproduksjonsevne. Klemming av muskler fra å løpe kan føre til økt blodgjennomstrømning og økt intra-abdominalt trykk, noe som gjør det lettere å merke smerte symptomer.

Stramme klær

Mens du løper, bør det være støtte for maskulinitet, men for stramme kompresjons shorts eller strømpebukser begrenser blodstrømmen til lysken, noe som kan føre til smerte eller nummenhet.

Sædkvalitet

Selv om løping har en positiv effekt på sædtal, er det bevis fra en studie som tyder på at menn som løper over 100 km per uke kan oppleve en reduksjon på 28% i sirkulerende testosteronnivå og lavere sædkvalitet.

Redusert libido

Som du kan forestille deg, er løping veldig tvetydig. På den ene siden har det en positiv effekt på libido, men på den annen side, når volum og intensitet går inn i kategorien høyere sportsånd, har løping motsatt effekt.

En studie som så på dette problemet, konkluderte med at nedsatt libido hos menn er assosiert med nedsatt testosteronproduksjon etter intens trening. Og hvis du legger til mental og fysisk utmattelse i det, er det fornuftig at når du kommer hjem, er det eneste du vil ha søvn.

Som du kan se, krever løping respekt for seg selv: en gradvis, snarere enn brå, økning i volum og intensitet, gode sko og funksjonelle klær, en rekke ruter og naturlige overflater. Og så, hvis du når denne gyldne middelveien, vil løping ikke skade, men bare forbedre livskvaliteten!